2-3
(1-2, 1-0, 0-1)

Innebandy på en fredag kan det vara något? Klart som korvspad när de två bästa allsvenska lagen i Göteborgsområdet drabbar samman i en nära nog fullsatt Almås.
Ibk Göteborg som förra säsongen spelade i högsta serien har vuxit ut till ett litet spöke för Lindome genom åren och det spöket smyger fortfarande omkring kring Almåshallen.
Matchen startade som vanligt i ett hiskeligt tempo, det böljade fram och tillbaka utan att ngt av lagen kom till några vassa chanser.
Det dröjde till den sjätte minuten innan Göteborg kunde ta ledningen genom en trasslig situation. Bollen hamnade hos en fristående Johanna Claeson som utan någon balans får iväg den mot Klaras högra sida där den retligt smiter in över linjen. Efter ytterligare fem minuter kommer Charlotta Kilsgaard sprintande på vänsterkanten och prickskjuter in 0-2 bakom en skymd Lindomekeeper.
Nu är det dags att vakna Lindome så i minut 12 får Kajsa bollen av Anna S fintar bort en back och fläskar upp bollen bakom en vilt sprattlande målvakt. Bara detta var helt klart entrépengen.
1-2 efter första akten.

Andra perioden flöt på i ett härligt tempo det var bara målen som saknades Lindome hade ett lättare övertag men en skärpt målvakt satte stopp för allt som Lindome öste mot henne.
19.56 prickskjuter dock Lindomes nyblivna landslagsspelare Emelie Larsson in kvitteringen passningen får hon av Jenny. Nu jäklar likaläge inför sista perioden Hu så spännande.

Sist perioden hann knappt starta innan Lindomepubliken satte fredagskaffet i vrångstrupen då Sara Johnson i bortalaget får en passning av nr 11 Hermansson snurrar runt i slottet och prickskjuter in plastet bakom Klara. Det var ju inte vad jag hade räknat med i varjefall. Resten av perioden spelar ett lätt stressat Lindome mot ett defensivt Göteborg. Lindome skapar ett par fina kvitteringschanser men bollen vill inte in bakom Göteborgs storspelande målvakt. Spöket står sig starkt och Lindome tappar tre poäng till GBG som tar över andraplatsen i södra. Rättvist nja skulle jag säga men det gäller ju att göra mål.

Nu är det sjukt jämnt kring kvalplatsen fortsättning följer.